Ενέργειες Δικαιούχων

Ιούνιος 2015

Λειτουργική διασύνδεση φορέων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με τις μονάδες υγείας με τη χρήση ενιαίων προτύπων– διαδικασιών

DOWNLOAD (883,06KB) PDF
Ιούλιος 2013

Συμμαχία για την υγεία - Άσκηση "Ανάπτυξη Προγραμμάτων Άσκησης ως μέσο πρόληψης και αποκατάστασης χρόνιων παθύσεων - Παρεμβατικά Προγράμματα"

Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην σχετική σελίδα
Ιούνιος 2013

Πρόγραμμα ELQA (External Laboratory Quality Assessment) - Εξωτερικός Έλεγχος Ποιότητας Εργατηρίων

Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην σχετική σελίδα
Φεβρουάριος 2013

Καλή Πρακτική TV Σποτ για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Νεο σποτ 41’’ , που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου ΣΥΔ του συλλόγου ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ, με πανελλήνια  δωρεάν προβολή στα τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας σε χρόνο κοινωνικών μηνυμάτων, αλλά και σε ενημερωτικές εκπομπές και εκπομπές λόγου, την περίοδο α’ εξαμήνου του 2013.

Το μήνυμα του σποτ εστιάζει στην ωφέλεια, που αντλούν τα άτομα με νοητική υστέρηση από την λειτουργία των Στεγών και καλεί τον θεατή να διαμορφώσει θετική στάση απέναντι στον θεσμό ή και να τον στηρίξει. Το παραπάνω επιτυγχάνεται εύστοχα με συμβολισμούς. Το εύρημα της συσχέτισης του ονόματος της δομής και της ωφέλειας με το σύμβολο των «φτερών», την επιλογή θετικών χρωμάτων και σχημάτων , την θετική έκφραση και εκφώνηση, την απλή ρυθμική μουσική υπόκρουση, που θυμίζει παιδική μελωδία και ενεργοποιεί το συναίσθημα. Ταυτόχρονα, το σενάριο επιτυγχάνει να υπενθυμίσει  ότι τα άτομα με νοητική υστέρηση έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν κοινωνικούς δεσμούς και δεξιότητες , όταν τους παρέχονται οι κατάλληλες συνθήκες για αυτό.

Σημειώνεται επίσης, στα προτερήματα του σχεδιασμού του σποτ ότι η εκφώνηση, αν και συγχρονίζεται με την εικόνα, λειτουργεί ανεξάρτητα και έτσι η προσαρμογή για ραδιοφωνική μετάδοση δεν απαιτεί δαπάνη!

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του ΕΠ Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού χρηματοδοτείται η ίδρυση συνολικά περίπου 50 Στεγών 300 περίπου θέσεων για άτομα με νοητική υστέρηση σε όλη την Ελλάδα. Ο στόχος της σχετικής παρέμβασης είναι να αναπτυχθεί στην χώρα μας μια εναλλακτική πρόταση φιλοξενίας στην κοινότητα των ατόμων με νοητική υστέρηση, που κινδυνεύουν με ιδρυματισμό και κοινωνικό αποκλεισμό λόγω της έλλειψης ή αδυναμίας του οικογενειακού τους περιβάλλοντος. Περισσότερες πληροφορίες για τις Στέγες στην ιστοσελίδα www.ygeia-pronoia.gr.

Ιανουάριος 2013

Διημερίδα με τίτλο «Παιδί, Έφηβος και Ψυχική Υγεία» - Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Β.Α. Κυκλάδων της ΕΠΑΨΥ και τον Δήμο Αντιπάρου

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Β.Α. Κυκλάδων της ΕΠΑΨΥ και τον Δήμο Αντιπάρου πρόκειται να υλοποιήσουν διημερίδα με τίτλο «Παιδί, έφηβος και Ψυχική Υγεία», στο πλαίσιο του προγράμματος Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης σε θέματα ψυχικής υγείας Φωκίδας, Φθιώτιδας και Κυκλάδων (ΕΣΠΑ 2007-13). Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013, στην αίθουσα Καλούδα του Δημοτικού Σχολείου Αντιπάρου. H ώρα προσέλευσης για την πρώτη μέρα 18:00, ενώ την δεύτερη μέρα θα πραγματοποιηθεί ομάδα γονέων το πρωί 10:30 με 13.30.

DOWNLOAD (344,65KB) PDF