Δίκτυο Γραφείων Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών στη Κρήτη

Στα πλαίσια της λειτουργίας Γρ. Κ.Υ.Υ. σε δήμους της Κρήτης που χρηματοδοτούνται στο Μέτρο 3.1 του Ε.Π. Υγεία-Πρόνοια, με πρωτοβουλία των ιδίων, αναπτύχθηκε σε τοπικό επίπεδο δίκτυο συνεργασίας των Γραφείων με πολλά και σημαντικά αποτελέσματα, συνέργιες και πολλαπλασιαστικά ωφέλη. Στόχος της δικτύωσης είναι η αναβάθμιση των πρωτοβάθμιων υπηρεσιών Πρόνοιας κυρίως για ευπαθείς ομάδες σε τοπικό επίπεδο στη Περιφέρεια της Κρήτης, αποτελώντας πρότυπο για την οργάνωση Δικτύων ανά Περιφέρεια σε όλη την επικράτεια.

Ολοκληρωμένη παρέμβαση αποιδρυματισμού και κοινωνικής ενσωμάτωσης παιδιών με αναπηρίες στη Θεσ/κη

Εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων κοινωνικής ενσωμάτωσης 24 ατόμων με αναπηρία, περιθαλπόμενων σε χώρους 4 κατοικιών εντός ιδιόκτητου οικίσκου του Κέντρου Περίθαλψης Παίδων - Αγιος Δημήτριος. Το έργο επίσης περιλαμβάνει ενέργειες ανάπτυξης των δεξιοτήτων τους, κατάρτισης του προσωπικού καθώς και δράσεις και παρεμβάσεις προσέλκυσης εθελοντών και επικοινωνίας στο πλαίσιο της τοπικής κοινωνίας.

Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές με αξιοποίηση νέων τεχνολογιών στο Ν.Κυκλάδων

Το έργο αφορά την ίδρυση και λειτουργία μιας Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας στις Νοτιοανατολικές Κυκλάδες με έδρα τη Νάξο που απασχολεί 10 εργαζόμενους και εξυπηρετεί σε ετήσια βάση 200 άτομα περίπου.
Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εφαρμογή ενός πρωτοποριακού προγράμματος παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας μέσω της χρήσης προηγμένου συστήματος τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών με αποτέλεσμα να γίνεται εφικτή η παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές (ακτίνα δράσης της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας (ΚΜΨΥ): Νάξος, Σαντορίνη, Ίος, Φολέγανδρος, Σίκινος, Αμοργός, Ανάφη, Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Θηρασιά)....

Ενεργοποίηση ευπαθών κοινωνικών ομάδων (Τσιγγάνοι, άστεγοι) για την εργασιακή τους ένταξη σε Κέρκυρα και Αττική

Μεθοδολογία στελέχωσης 5 Δομών Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης με στόχο την υλοποίηση ολοκληρωμένου προγράμματος εργασιακής ένταξης ατόμων Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων (ΕΚΟ) πληθυσμού. Η ίδρυση και λειτουργία των δομών συγχρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π. «Υγεία-Πρόνοια 2000-2006» βρίσκονται σε περιοχές της Αττικής (ΑΧΑΡΝΩΝ, Α.ΛΙΟΣΙΩΝ, ΑΘΗΝΑΙΩΝ (ΑΤΤΙΚΗΣ ) και της Κέρκυρας. (ΑΧΙΛΛΕΙΑΙΩΝ (ΚΕΡΚΥΡΑΣ), ΠΑΡΕΛΛΙΩΝ (ΚΕΡΚΥΡΑΣ), εξυπηρετούν συνολικά 75 χρόνιους ψυχικά πάσχοντες και απασχολούν περί τους 115 εργαζόμενους.

Εξοπλισμός υγείας υψηλής τεχνολογίας για τις περιοχές γεωγραφικής ιδιαιτερότητας – μαγνητικός τομογράφος στο νοσοκομείο Ρόδου-Δωδεκάνησα

Το έργο αφορά σε προμήθεια και εγκατάσταση ενός Συγκροτήματος Μαγνητικού Τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Πρόκειται για τον μοναδικό Τομογράφο του Νομού Δωδεκανήσου, μιας αρκετά μεγάλης σε έκταση και πληθυσμό περιοχή (185.000 κατοίκους) ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (1.800.000 επισκέπτες ετησίως) ,η οποία μέχρι την προμήθεια εξυπηρετούνταν μόνο από Μονάδες της Κρήτης και της Αθήνας. Υπολογίζεται (βάσει στοιχείων των ασφαλιστικών ταμείων) ότι κατά το έτος 2000 μετακινήθηκαν προς Αθήνα για εξέταση μαγνητικής τομογραφίας 1000 ασθενείς με ένα τουλάχιστο συνοδό.

Τομέας Παρέμβασης
Περιοχή Υλοποίησης
Περίοδος Υλοποίησης
Χρηματοδότηση
Ταμείο Συγχρηματοδότησης
Φορέας Υλοποίησης